Γλυκολικό οξύ
Το γλυκολικό οξύ λαμβάνεται κυρίως από ζαχαροκάλαμα, αλλά μπορεί επίσης να εκχυλιστεί από τεύτλα ή φρούτα όπως τα σταφύλια. Όντας το μικρότερο μέλος της οικογένειας των άλφα-υδροξυ-οξέων (AHA), διεισδύει γρήγορα και εύκολα στην επιδερμίδα. Λόγω της υψηλής απολεπιστικής αποτελεσματικότητάς του (μέσω της καταστροφής των δεσμών μεταξύ των κορνεοκυττάρων), χρησιμοποιείται από τους δερματολόγους σε επιφανειακά peeling (ως υδατικό διάλυμα 20%-60%). Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση του γλυκολικού οξέος σε μια καθημερινή καλλυντική θεραπεία (σε συγκέντρωση από 3% μέχρι και 12%) επιταχύνει την απολέπιση των νεκρών κυττάρων στην επιφάνεια της επιδερμίδας, εξασφαλίζοντας πιο ομοιόμορφο τόνο, πιο λεία υφή και καλύτερη ποιότητα.